Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 02-02-2013 12:02:56
Elektronica & TV

Publieke zenders

[quote=diumenge schreef op vrijdag 1 feb 2013, 17:43]?

het blijkt weer, goed lezen en dan bedoel ik een hele zin lezen en begrijpen, is moeilijk. ondanks dat kan jij best wel een aardig persoon zijn.

in 1970 is er een wijziging in de software aangebracht zodat de digitenne overal, ook in buitenland, de lokale "air to air " programma's kan ontvangen volgens het dvb protokol. als men ergens is, even de digitenne laten scannen tot er een kanaal gevonden is, dat zijn dus altijd buitenlandse (lokale) zenders. ook daar wordt "epg" uitgezonden zodat de beschikbare programma's van die zender te zien zijn, alsmede de beschrijving en vervolgens gekozen kunnen worden, net als in nederland. neem je verlengkabel mee want digitale ontvangst doet het of doet het niet, geen tussenweg. vroeger met analoog kwam er wel eens een zwak signaaltje door de ruis en dat kon sterk verbeterd worden door de antennerichting te veranderen! als je nog ergens een (kleine) oude richtantenne hebt doet'ie wonderen alst'ie hoog staat maar moet je wel weten in welke richting hij moet wijzen, maar dat weet men lokaal vaak wel. de bijbehorende antenne, dat plastic doosje, heeft een ingebouwde antenneversterker maar is op slechte locaties niet beter dan een "ouderwetse" antenne. overigens kun je gratis bij kpn een buitenantenne krijgen maar naar verluidt schijnt dat geen wonder te zijn.
prettige vakantie!

nog een tip, als iemand een buitenantenne wil gebruiken voor de dgitenne kan dat, denk er wal aan dat die antene "op zijn kant" , vertikaal dus, moet staan, aangezien de digitale uitzendingen verticaal gepolariseerd moeten zijn, iets wat in vooral bergachtig gebied veel voorkomt omdat verticaal gepolariseerde signalen minder moeite hebben om hoogteverschillen te overbruggen.