Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-02-2013 12:33:59
Computers & Telefonie

Vergoeding

Jans2 schreef op zaterdag 2 feb 2013, 11:50: "plaats een co-melder op ca. 1,5 meter hoogte, koolmonoxide stijgt nl. niet. wanneer de co-melder tegen het plafond is bevestigd reageert deze te laat." zie bron.
....
dan klopt je bron toch niet.....

als je puur naar het molecuulgewicht van co kijkt, dan is de conclusie dat co 'iets' lichter is dan de 'gemiddelde' lucht. zie: *http://en.wikipedia.org/wiki/carbon_monoxide">klik*.

los daarvan, zoals ook al eerder aangegeven, co ontstaat vrijwel altijd op een plek waar warme lucht wordt geproduceerd (cv-ketel, geiser) en de co zal zich dus mengen met de warme lucht. en zoals we allemaal weten, stijgt warme lucht en verspreidt zich dan langs het plafond. kortom, de co-melder kan dus het beste 'hoog' geplaatst worden.

freya