Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 02-02-2013 18:55:40
Geldzaken & Recht

Aow gat

[quote=manwijf schreef op zaterdag 2 feb 2013, 09:15]ik draai ordinair op voor al diegenen die hier halverwege ingestapt zijn. neem alleen al die duizenden polen.
wat bedoel je met halverwege ingestapt zijn?
als je bedoeld dat iedereen zomaar een volledige aow krijgt ongeacht het aantal jaren dat er premie betaald is, heb je het volledig mis en is je geschrijf nergens op gebaseerd.

quote:

iedereen die de aow-leeftijd heeft bereikt en in nederland woont of heeft gewoond, krijgt aow. het maakt niet uit welke nationaliteit u heeft.
ieder jaar dat u verzekerd bent voor de aow bouwt u 2% aow-pensioen op. u bent verzekerd als u in nederland woonde of werkte. u krijgt een volledig aow-pensioen als u in de 50 jaar voor uw aow-leeftijd altijd verzekerd bent geweest.
stel, uw aow-leeftijd is 65 jaar en 1 maand. u bouwt dan aow op tussen uw 15e verjaardag en 1 maand en uw 65e verjaardag en 1 maand. is uw aow-leeftijd 66 jaar, dan bouwt u aow op tussen uw 16e en 66e verjaardag.
voor ieder jaar dat u niet in nederland woonde of werkte, gaat er 2% van uw aow-pensioen af.
uitzonderingen
er zijn uitzonderingen waardoor u toch aow-pensioen kunt opbouwen,
ook al woont u niet in nederland. bijvoorbeeld omdat u in nederland werkt. omgekeerd kan het ook: u woont in nederland maar bouwt toch geen aow op omdat u buiten nederland werkt. kijk voor meer informatie op
www.svb.nl/aow onder ‘wie is verzekerd’.

bron: s.v.b. sociale verzekeringsbank