Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 02-02-2013 21:30:23
Voeding & Gezondheid

Kokosvet

Quote:

wat is een gezond alternatief voor margarine?

een gezond alternatief voor margarine dat absoluut geen transvetten of plantensterolen bevat is kokosvet. dit is een olie die in een boterachtige substantie verandert als het onder de plm 28 c bewaard wordt. kokosvet is rijk aan plantaardige verzadigde vetzuren. men beweert vaak dat verzadigde vetten per definitie ongezond zijn, maar dit is een fabeltje. het menselijk lichaam heeft verzadigde vetten nodig als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon, want deze vetten zorgen onder andere voor een sterk geconcentreerde hoeveelheid energie en dragen bij aan sterke botten, een gezonde lever-, hart-, en longfunctie, een goedwerkende zenuwsignaalwerking en een sterk immuunsysteem. bovendien zorgen verzadigde vetten ervoor dat je vertering wordt vertraagd waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt. kokosvet bevat daarnaast veel middellangeketen-vetzuren die antimicrobiële en schimmelremmende eigenschappen hebben waarmee het immuunsysteem wordt versterkt. het voordeel van kokosvet is ook dat je het kunt gebruiken om mee te bakken en te braden, want het beschadigt niet bij verhitting zoals vaak bij plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en olijfolie het geval is. kokosolie is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en online winkels. let wel op dat je alleen biologische extra vierge kokosolie koopt, want deze bevatten geen schadelijke stoffen zoals pesticiden. ook kun je beter niet de geurloze variant van kokosolie kopen, want deze is sterk bewerkt en is daardoor minder krachtig.

en verdere info uit dit artikel van deze schrijver vind je hier -> http://jessevandervelde.com/becel-pro-activ-waarheid-over-margarine/">waarheid over margarine