Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 04-02-2013 10:32:42
Geldzaken & Recht

Aow gat

[quote=manwijf schreef op maandag 4 feb 2013, 10:12]e.e.a. betekent in ieder geval dat ik 2 jaar later aow krijg (mn man trouwens ook), terwijl ik geen werk heb en dat iemand uit den vreemde gecompenseerd wordt indien aow niet toereikend is. hoe gek wil je het hebben! alles voor de vreemdeling zullen we maar zeggen.

in feite wordt u ook gecompenseerd als uw inkomen daalt onder de grens van het minimumloon, op grond van wat uw man aan inkomsten overhoudt. u zult een compensatie krijgen via de bijstandswet, evt. bijzondere bijstand, kwijtschelding gemeentelijke belastingen. een buitenlander krijgt in totaal nooit meer dan u onder dezelfde omstandigheden. en ja, het is waar, u hebt daarvoor jaren betaald, zoals iedereen. ook die buitenlander betaalt van dat inkomen gewoon belasting trouwens (behalve evt. die gemeentebelastingen).

"is dat allemaal eerlijk?", zou uw vraag moeten zijn. nee, dat is niet eerlijk. alleen al op grond van de verkiezingsbelofte van de vvd, waarbij mark rutte verklaarde dat niemand meer dan 5% zou hoeven in te leveren. hoe serieus moet je partijen in verkiezingstijd nog nemen? totaal niet dus. ook de pvda maakt niet waar wat ze heeft beloofd en nu ze met anderen virtueel zetels verliezen aan 50+ partij maken ze deze partij helemaal af. een goed teken om met zijn allen te roepen dat we desondanks allemaal 50+ gaan stemmen bij de eerstvolgende mogelijkheid. kijken of dat helpt om de boeven van dit kabinet op de knieƫn te krijgen.

o, hadden we maar in de raad van bestuur gezeten van de sns reaal kliek. dan hadden we nergens last van gehad... we waren zelfs juridisch onaantastbaar geweest.