Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 06-02-2013 20:28:28
Elektronica & TV

Rampzalige service van mediamarkt

[quote=rogiertjevdw schreef op woensdag 6 feb 2013, 20:15]

ik snap nog steeds niet wat je nou precies bedoelt. het is nou niet zo dat ik geen verstand heb van rechten, daar ik het zelf studeer.... maar toch bedankt voor je actieve houding. ik houd je op de hoogte van verdere ontwikkelingen omtrent deze zaak!

de diverse consumentenorganisaties houden ons voor dat een product zonder problemen gedurende de gemiddelde levensduur mee dient te gaan. zo geeft de consumentenbond aan dat een computer zonder problemen vijf jaar probleemloos mee dient te gaan.


echter, de wetgeving kijkt niet naar de gemiddelde levensduur, economische levensduur, enz.
de wetgeving kijkt naar de koopovereenkomst zelf en naar de uitspraken van fabrikant en verkopende partij.


dus het product dient niet de eigenschappen te bezitten wat je er redelijkerwijs ervan mag en kunt verwachten, maar het product dient volgens de koopovereenkomst zelf geleverd te zijn en de eigenschappen dient te bezitten welke het op grond van die koopovereenkomst had moeten bezitten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en verkopende partij.

met andere woorden: de meningen van ieder ander is niet relevant. dat de consumentenbond van mening is dat een computer vijf jaar probleemloos mee dient te gaan is dus totaal niet relevant.


de verwachting van de consument is gebaseerd op uitspraken van fabrikant en verkopende partij welke gemaakt zijn omtrent het product.


duidelijker kan ik het niet uitleggen.

de verkopende partij is gedurende de langere periode aansprakelijk als het product niet volgens de koopovereenkomst is (non-conform). maar dan moet het product wel non-conform zijn.

dat de computer nu binnen drie jaar kapot is gegaan, betekent dat niet automatisch dat de computer non-conform is.