Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-02-2013 10:02:47
Elektronica & TV

Nieuwe wasmachine stuk

Die brief van alfatrion slaat natuurlijk nergens op zoals carola.83 terecht aanhaalt, de koop is nog niet eens officieel ontbonden door de vraagsteller. bovendien heeft een webwinkel 30 dagen de tijd om het geld te retourneren na ontbinding van de koop. staat ook in de wet! dus om na 8 dagen al gerechtelijke stappen te ondernemen is ronduit absurd.

wat je nu precies wel of niet met een wasmachine mag doen binnen de 7 werkdagen staat natuurlijk niet expliciet in de wet. ondoenlijk om alle gevallen te bespreken in een wetsartikel.
mij lijkt het redelijk dat je wel even mag proberen of het ding het doet en of hij bevalt, maar op zo'n manier dat het product bij terugzenden weer te verkopen is aan een nieuwe koper. dus de wasmachine proefdraaien met water en zonder kleding.

het is me nog steeds niet duidelijk wat er nu precies niet deugt aan die wasmachine.
kan me wel voorstellen dat vraagsteller het liever voor gezien houdt met whirlpool als het ding bij aankoop al kaduuk is.

mijn mening: als het ding inderdaad nu al kapot is, mag de verkoper zich wel wat coulanter opstellen als vraagsteller aanbiedt een duurdere machine te kopen. veel verkopers gaan daar mee akkoord.
sluit me dan ook aan bij de opmerkingen van kontakkie.
want wet of geen wet, je recht krijgen is zo makkelijk nog niet en vaak kostbaar, altijd beter om er in samenspraak met de 'tegenpartij' uit te komen.