Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-02-2013 19:49:13
Voeding & Gezondheid

Voedselbank?.....echt voor de armen?

Voedselbank?

de voedselbank oprichtster clara sies heeft die destijds opgezegd met de goede redenen, omdat er gevallen waren/zijn die zeer schrijnend zijn.
doordat ze dit niet alleen landelijk op kon zetten, hebben andere haar gevolgd en hebben toen plaatselijke voedselbanken opgericht.
doordat mevr. c. cies niet zelf alle voeselbanken kon leiden dan wel controleren, gaat er ook mijns inziens veel mis met de voedselbanken.

wat ik uit ervaringen weet van personen die lopen bij de voedselbanken van o.a. leeuwarden en leidschendam-voorburg is dat die wel goed georganiseerd worden.
hiervan ben ik zelf getuige geweest doordat ik personen ken die ik bijstond in de wsnp (wet schuldsanering natuurlijke personen).

de laatste tijd hoor ik verontrustende berichten over voedselbank spijkenisse en ook den-brielle, want hier zijn vrijwilligers die alleen maar uit zijn op macht.
ook heb ik vernomen dat er daar personen lopen die welgesteld zijn en ook grote bezittingen hebben,, zoals mooie auto dan wel boot.
ook mensen die met pakken zwart geld lopen in hun zak, maar dat zal wel zwart geld zijn.
de voedselbank zowel spijkenisse en den-brielle doen geen goed onderzoek dan wel intake, en of aan vriendjespolitiek, dan wel struisvogelpolitiek.
daardoor kunnen personen aanspraak maken op een voedselbank die er mijns inziens geen recht op hebben, maar vallen andere die het wel echt nodig hebben buiten de boot.

bij voedselbank gelden er regels, zo kan het voorkomen dat persoon een dure auto rijdt die op afbetaling is maar eigenlijk boven de begroting valt.
daardoor houden personen te weinig geld over omdat de afbetaling dan wel financhiering betaald moet worden, waardoor ze onder het bedrag uit komen wat men maximaal te besteden mag hebben volgens de criteria om in aanmerking te komen voor voedselbank.

het probleem kan nooit opgelost worden, zelfs niet als de voedselbank alleen maar gegevens verkrijgt van o.a. de gemeente en/of belastingdienst, want zwart geld is nooit uit te sluiten.
dan als personen dus aanspraak willen maken kunnen ze als ze eerste te veel overhouden en niet onder bewind of curatele staan een extra verplichting aangaan, zodat ze wel weer aan de criteria voldoen.
daarom is het systeem nooit waterdicht te verkrijgen.

mede ook door dat de staat der nederlanden zelf al zoveel lekken heeft en foutjes, waardoor je doordat nederland in mijn ogen als zeer creatieve boekhouders gezien moet worden.
daardoor zijn ze voor de buitenwereld niet failliet, maar in mijn ogen waren ze dit al sinds begin jaren negentig.
voorheen was de goudvoorraad evenredig aan het geld in omloop, maar zelfs de nederlandse staat heeft gedeelte al tijden geleden verkocht, want men zal nooit dat meer bekennen.
zelf zat ik tot de jaren negentig in de financiƫle wereld, daardoor heb ik dit alles zien aankomen, want in de jaren tachtig waren al veel problemen, alleen toen werd de bevolking niet op de hoogte gehouden.
voor de euro werd er nog even geld bijgedrukt, maar de gevolgen zijn desastreus.

eigenlijk zou het zo moeten zijn dat de personen die het zouden kunnen missen in hun omgeving gaan kijken wie ze bij kunnen staan, met eten en drinken.
dar de winkels ook rechtstreeks personen helpen die echt aan de armoedegrens zitten.


zelfs ik weet dat er personen zijn die helemaal geen inkomsten verkrijgen, omdat de locale overheden niet awb art. 45/broodnood geeft, dat is nederland ten top.
men schend de grondwet, europese wet, en ook de verdragen van de rechten van de mens.


nederland is een belastingparadijs voor de rijken der aarde, niet voor de doodgewone burgers.
rijk word steeds rijker, de rest zal broekriem verder moeten aanhalen.


zend u allen * light *