Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aa
aad piraat - 15-02-2013 13:59:59
Geldzaken & Recht

Fout ten gunste van de belastingdienst

Mijn vrouw en ik vullen al jaar en dag geen belastingaangifte in, de laatste keer van mijn mijn vrouw is ongeveer zeven jaar terug en van mij zo'n 25 jaar.
gedurende de afgelopen 5 jaar ontvangt mijn vrouw elk jaar van de belastingdienst keurig een brief dat uit hun gegevens blijkt dat zij bedragen vn tussen de € 100 en € 200 teveel heeft betaald en hiervoor recht heeft op teruggave.
hierbij wordt haar dan verzocht om aangifte te doen en wij denken dan als je al automatisch aangeeft dat we daar recht op hebben waarom stort je dat dan niet?
uit principe en omdat we het de rompslomp niet waard vinden doen wij dan ook geen aangifte en horen vervolgens niets meer.
de gang van zaken bewijst echter wel dat fouten ten gunste van de belastingplichtige en ten nadele van de belastingdienst automatisch kunnen worden gesignaleerd een aangegeven.
nu hoeft de dienst welke wel automatisch incasseerd en beslag legt alleen nog het vemogen krijgen even automatisch uit te betalen.