Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 15-02-2013 14:18:18
Geldzaken & Recht

Administratiekosten bekeuring

[quote=ron530 schreef op vrijdag 15 feb 2013, 14:11]dit wordt een discussie, het inhoudelijke antwoord op de vraag is al gegeven. vraagsteller heeft de bekeuring niet volledig betaald door het in mindering brengen van de administratie kosten, gevolg onvolledige betaling.
klopt. die "adminstratiekosten" zijn wettelijk bepaald en degene die de boete krijgt, dient gewoon die kosten te betalen.
daar kun je niet tegen in beroep gaan.

degene die het er niet mee eens zijn, zijn van mening dat die "administratiekosten" al in de boete zelf verwerkt zitten en dat daardoor niet nog eens extra kosten in rekening gebracht mogen worden. men vindt het onrechtmatig.

zoals uitgelegd zitten de normale administratiekosten gewoon in de boete zelf verwerkt en worden extra "administratiekosten" in rekening gebracht om de schoolboeken gratis te kunnen aanbieden. en dan ligt de situatie anders.

zouden die "administratiekosten" onrechtmatig zijn, dan zouden die kosten niet wettelijk vastgelegd zijn en dan zouden degene die de boete krijgen dus die "administratiekosten" dubbel betalen. zou dat het geval zijn, dan kan degene die de boete gekregen hebben inderdaad tegen die extra kosten in beroep kunnen gaan. maar dat is hier niet het geval.