Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-02-2013 12:17:15
Voeding & Gezondheid

Broodbakmachine

Laurina2 schreef op vrijdag 15 feb 2013, 11:48: vraag aan roelburg:ook ik gebruik al jaren een bakmachine en de mix van abdij volkoren van ah.
nooit problemen mee gehad.
de laatste tijd rijst dat als een berg en zakt daarna in,niet helemaal maar een flinke deuk,wat weer rottig snijden is met de machine.
ook is de structuur veel te los het valt bijna uit elkaar als je de boterham wilt smeren,ik heb niets veranderd en gebruik de "whole wheat van 3 uur 40 minuten van de machine.
mijn machine is hc home electronics en al een 8 jaar oud.
zou er iets veranderd zijn bij de samenstelling van de mix?
hoe bak je het deeg in het bakblik,laat je dat dan eerst weer rijzen of gaat het direct de oven in?ik heb ook een hetelucht oven.
ik krijg graag wat tips,alvast bedankt,


laurina 2

ik heb geen ervaring met broodmixen waar al gist in zit. het lijkt mij dat je er teveel gist in doet.
soubry meel zie hier en daar in supermarkten en als je bij de makro terecht kan zakken van 5kg.
voor +/- € 8,00. ik gebruik de broodmachine alleen om te mixen en rijzen duurt 2 uur 20 minuten
doe het dan in het bakblik.soms laat ik het narijzen een 1/2 uur op een warme plaats maar ook direct afbakken kan en wordt het iets vaster. ik heb werkelijk nog nooit een mislukt brood gehad.

groeten,
roel

laurina