Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 19-02-2013 10:03:49
Voeding & Gezondheid

Eigen bijdrage ggz

01-10-2012 eigen bijdrage ggz van tafel

zojuist werd in een persconferentie van vvd-leider rutte en pvda-fractievoorzitter samsom bekend dat de eenzijdige eigen bijdrage voor de ggz, ook voor verblijf, vanaf 2013 van de baan is. samsom zei dat de partijen er in geslaagd zijn enkele maatregelen uit het vorige kabinet, die niet zo verstandig bleken, nu terug te draaien.

dit is uiteraard heel goed nieuws en maakt duidelijk dat de krachtige, duidelijke en eensgezinde lobby vanuit de ggz-sector en een aantal belangrijke stakeholders geslaagd is.

het schrappen van de eigen bijdrage maakt onderdeel uit van de begrotingsbesprekingen voor 2013. voor deze maatregel is nu al een ruime meerderheid in de kamer. deze week zullen de fracties in de tweede kamer de begroting bespreken in de algemene beschouwingen.

op dit moment is onder meer nog niet duidelijk wat dit betekent voor de eigen bijdrage 2012, in 2012 geopende dbc’s, de monitor eigen bijdrage curatieve ggz en specifieke uitwerkingsaspecten. wij hebben hierover contact met vws.

bron: http://www.ggznederland.nl/actueel/nieuwslijsten/publiek-nieuws/eigen-bijdrage-ggz-van-tafel.html">ggz nederland