Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 24-02-2013 17:01:23
Geldzaken & Recht

Prijs product

op de prijssticker staat een andere prijs dan de kassa aangeeft, wat nu?

welke prijs is juist?
u mag ervan uitgaan dat de prijs op de prijssticker de juiste prijs is. behalve als het heel duidelijk is dat deze prijs niet juist is. dit is bijvoorbeeld zo als de prijs veel hoger of lager is dan wat redelijk is. dan hebt u eigenlijk reden om te twijfelen of die prijs wel juist is. het kan zijn dat er een komma verkeerd staat. of dat er een typefout in de prijs staat.

twijfelt u of de prijs klopt? vraag het dan aan de verkoper. had u geen reden om te twijfelen aan de prijs op de prijssticker, en wilt u het product kopen? dan moet de verkoper het product voor deze prijs aan u verkopen. u hebt dan namelijk een rechtsgeldige koopovereenkomst gesloten.

wat kunt u doen als de verkoper niet meewerkt?
vaak wil de verkoper het product niet aan u verkopen omdat de prijs op de prijssticker eigenlijk te laag is. dan kunt u ervoor kiezen om het product niet te kopen. u kunt dan later alsnog proberen om het product voor de lage prijs te mogen kopen. bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan de verkoper. wilt u het product toch kopen? dan moet u de hogere prijs betalen. als u betaalt, hebt u een rechtsgeldige koopovereenkomst gesloten. u kunt dan later niet meer klagen over de prijs.

van http://www.consuwijzer.nl/elektronica/voor-de-koop/op-prijssticker-staat-andere-prijs-dan-kassa-aangeeft">consuwijzer

volgens mij was 33,95 geen onredelijk lage prijs en had aldi je die matrassen voor die prijs moeten verkopen. maar nu is het helaas te laat.
hoewel edrick3 zegt dat het wel goed komt als je bij de manager gaat klagen. kun je altijd nog proberen.