Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

miekmol
miekmol - 05-03-2013 23:11:08
Huishouden & Energie

Hoe is kattenpis te verwijderen uit een vloerkleed?

[quote=kattendokter schreef op dinsdag 5 mrt 2013, 22:58]ik neem bij deze het risico beschuldigd te worden van sluikreclame, maar dat moet dan maar.
als dierenarts voor katten word ik vaak met dit soort vragen geconfronteerd.
wat u niet moet doen: reinigingsmiddelen op basis van chloor en/of ammonia.
kattenurine bevat naast de voor ons zo hinderlijke kattenpisgeur ook nog zgn feromonen = biologische boodschapperstoffen die gedrag beinvloeden door ahw onbewust ruiken. en die moeten ook weg.
overvloedig spoelen met gewoon water en evt. nabehandelen met biotex en dan weer spoelen kan veel goed doen. er is ook een product op de markt (via dierenartsen) en dat heet urine off. dit neemt de geur weg, ook de feromonen. mijn kat wil nog wel eens op mijn kussen plassen en dat slaapt niet lekker. mbv urine off is het weer geurvrij.
altijd eerst checken op een onzichtbaar hoekje of er geen ongewenste kleureffecten optreden!!!!
verder proberen uit te zoeken wat de reden is. vaak zijn er problemen rond de kattenbak (plaats, soort strooisel, wel of geen kap) of heeft de kat door artroseklachten minder mogelijkheid om de bak goed te bereiken. overleg eens met uw dierenats.
hopelijk kunt u hier iets mee.

hallo kattendokter,

ondertussen ligt het kleed al ruim een half jaar weer binnen. ik heb wel 10 middeltjes geprobeerd.
het is elk geval schoon geworden door de biotex. de geur is verdwenen door regelmatig insprayen met alcohol. daarnaast heeft het kleed ook maanden buiten en in een berging gelegen.
ik zal het middeltje dat u opgeeft zeker onthouden. mijn dierenarts zegt dat het komt door de stress en dat klopt denk ik ook wel. het is altijd een zeer stressvolle poes geweest. maar de laatste tijd heeft ze moeite met haar ontlasting. ik geef haar nu al maanden hills feline i/d en daarnaast nog elke dag isogel en wat zonnebloemolie door de brokjes. nu kan ze weer goed poepen. maar ze heeft ook chronische niesziekte. daar is niks tegen te doen. we geven haar injecties met antibiotica en een injectie om de luchtwegen verder open te maken. soms kan ze dan weer 3 maanden vooruit, maar soms is het ook na 3 weken alweer terug. de poes is oud. ik heb er twee, een van 19 en degene waar het over gaat is 18 jaar. als er ook maar iets in de weg zit, dan plast en poept ze binnen, zo geeft ze aan dat ze weer wat mankeert.

groet mieke