Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-03-2013 16:22:31
Geldzaken & Recht

Heffingskorting

Edrick3 schreef op woensdag 6 mrt 2013, 15:54: ter info:

loonheffing en heffingskorting

we (=svb) houden op elk aow-pensioen loonheffing in. de loonheffing bestaat uit loonbelasting en premies voor de volksverzekeringen. deze betalen wij door aan de belastingdienst.

de heffingskorting is een vermindering van de loonheffing. iedereen die in nederland belasting betaalt, krijgt deze korting.

bij de betaling van uw aow-pensioen passen wij de heffingskorting al toe. heeft u naast uw aow-pensioen een ander hoger inkomen? dan is het gunstiger om bij dat andere inkomen de korting te laten toepassen. heeft u naast uw aow-pensioen alleen een bedrijfspensioen, kijk dan wat voor u gunstig is.

loonheffingskorting op uw aow of bedrijfspensioen?

u mag maar bij 1 inkomen gebruik maken van de heffingskorting. geef dan aan ons door vanaf welke datum u bij ons geen heffingskorting meer wilt. dit kunt u schriftelijk doen of door in te loggen bij mijn svb.
(bron:svb)

met vr.gr. bedankt voor dit heldere antwoord