Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 07-03-2013 16:40:15
Voeding & Gezondheid

Besmette melk

[quote=zoekster schreef op donderdag 7 mrt 2013, 13:19][quote=jorisw schreef op donderdag 7 mrt 2013, 13:12]en om te voorkomen dat er gerommeld wordt ergens in de keten, zou je gewoon bij de lokale boer je spullen moeten gaan kopen, zodat hij ook een fatsoenlijke prijs voor z'n producten kan krijgen.
ik kan die lokale boer in amsterdam niet vinden.
reageren op die figuur jorisw c.s. heeft totaal geen zin, die blijven maar doorgaan met raaskallen.
want waar gaat het om?
in een groot distributienetwerk van veevoederhandelaren wat over heel europa vertakt is, is er een partij vervuilde mais uit servië terecht gekomen.
deze vervuilde mais is een onderdeel van veevoeder, is geleverd naar duitsland waar meer als 3500 boerenbedrijven zijn getroffen, en (4) vier boerenbedrijven in nederland.
uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het voer in rotterdam is verhandeld. de nvwa is een 'traceringsonderzoek' begonnen naar de partij maïs.
er is dus gewoon ergens een fout gemaakt, of een handelaar heeft gesjoemeld, maar volgens de laatste gegevens is is die besmette partij er gewoon doorheen geglipt.
voor geïnteresseerden die een duidelijke uitleg over het geheel willen hebben is er een opname te beluisteren van vandaag waar het één en ander wordt uitgelegd en hoe het gegaan is..

klik -> http://nos.nl/audio/481807-graanhandelaren-partij-besmet-veevoer-is-erdoorheen-geglipt.html">besmette mais.

voor die jorisw,
als een "lokale boer" zelf geen voer genoeg kan verbouwen koopt die voer in, dat gebeurd op een grootste deel van de boerderijen in ons land want de opbrengst van weidegronden staat in geen verhouding meer tot het aantal koeien wat een "lokaal boertje" in zij wei heeft lopen of in zijn stallen heeft staan.
al krijgt een boer 10 euro voor een liter melk, dan nog kan het gebeuren wat er nu gebeurd is.