Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-03-2013 13:14:08
Geldzaken & Recht

Testamentinzage

Tijger
zonder de inhoud van het testament te kennen, kun je in principe ook niet weten wie executeur is.

het stemmen heeft er mee te maken dat één en ander nu eenmaal de huidige wetgeving is. daar had je invloed op kunnen uitoefenen door anders te stemmen.

de executeur heeft sinds 2003 juist een veel steviger positie gekregen en een privatieve vertegenwoordigingsbevoegdheid, dwz hij vertegenwoordigt de erfgenamen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

de executeur is verplicht om contact op te nemen met de erfgenamen. de notaris mag dit niet zonder toestemming van de executeur doen.

er zit natuurlijk een verschil tussen een vermeende erfgenaam en een erfgenaam. een vermeende erfgenaam is niet altijd erfgenaam. hij denkt het alleen maar. via de gang langs de rechter kan dan één en ander vastgesteld worden.

de executeur kan niet gaan plunderen. hij mag immers alleen schulden voldoen en vorderingen innen. het is zijn taak om de nalatenschap voor te bereiden op verdeling. gaat hij boodschappen doen voor zichzelf van het geld op die rekening, dan maakt hij zich schuldig aan verduistering en zal de rechter hem ontslaan en veroordelen tot schadevergoeding.