Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-03-2013 15:03:36
Geldzaken & Recht

Testamentinzage

Marcel, het is toch moeilijk ,zoals tijger ook al zegt ,hoe stel je vast ,dat je als direkt familielid wel of niet in het testament staat als je geen recht op inzage hebt.
natuurlijk kan je naar de rechter stappen,maar vanwege de hoge kosten doe je dat alleen als je zeker weet dat je er in wel staat.
natuurlijk is een executeur strafbaar als hij niet volgens de wens van de erflater handelt, maar wie constateerd dat ?
ook een inbreker,die zonder jouw toestemming je huis leeg haalt is strafbaar, maar hij moet wel eerst gepakt worden.
het is erg theoretisch, maar wat als er door de executeer met sommige erfgenamen wordt samengespannen om anderen erven uit te sluiten bij de afhandeling.
de erflater kan niets meer controleren.

het lijkt ver gezocht ,maar ik refereer dan toch weer aan wat ik al eerder schreef,
in het verleden vertrouwden we op financiƫle adviseur en banken en nu weten wij wat voor gevolgen dat had voor velen van ons.
marcel ,jouw laatste opmerking ,dat de notaris gevraagd kan worden om de uitvoering van een testament, tegen honorarium, te controleren is het overwegen waard. al is het maar om na te gaan of alle genoemde erven volledig ingelicht zijn.

nogmaals ten overvloede, al geeft de erflater in zijn testament (uiterste wilsbeschikking) aan dat al zijn geld, na aftrek van erfbelasting, in de zee gegooid wordt. hij alleen bepaald, het is zijn geld.
maar het moet dan ook wel gebeuren. (dat vaderdje staat misschien bezwaren maakt laat ik even in het midden.)