Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-03-2013 17:08:28
Geldzaken & Recht

Heffingskorting

Waarom weet ik niet, maar ik heb nooit rente moeten betalen, en zal dit waarschijnlijk voorlopig ook niet moeten gezien onderstaand verhaal:

heffingsrente wordt belastingrente
per 1 januari 2013 is de renteregeling gewijzigd. vanaf het belastingjaar 2012 is de heffingsrente vervangen door de belastingrente. voor de jaren 2011 en eerder geldt de heffingsrente nog wel. dit betekent dat als u voor 2011 of eerder aangifte moet doen, of een navorderingsaanslag over deze jaren ontvangt, de heffingsrente nog van toepassing is.

een belangrijke wijziging is vanaf welke datum belastingrente wordt berekend. voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting start die periode nu een half jaar na het belastingjaar. belastingrente wordt berekend vanaf 1 juli. dat was 1 januari. voor het belastingjaar 2012 dus vanaf 1 juli 2013. dit geldt ook als wij rente vergoeden.

door de verandering van de renteperiode betaalt u minder rente en krijgt u meestal geen rente meer vergoed.

bron: belastingdienst.nl.
.