Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diertjes
diertjes - 16-03-2013 17:22:33
Geldzaken & Recht

Tarief bij waterschapsbelasting

Sinds de mogelijkheid bestaat om de heffing van woonruimten te baseren op waterverbruik hebben enkele waterschappen daar serieus onderzoek naar gedaan. beide onderzoeken leidden echter tot de conclusie dat er veel haken en ogen aan dat systeem zitten. daarom is het ook nog nergens ingevoerd en wat mij betreft blijft dat ook zo.

ik pleit al jaren voor een systeem dat is gebaseerd op de werkelijke woningbezetting en hanteer je dan ook nog 1 januari van het jaar als peildatum dan voorkom je een heleboel administratieve rompslomp bij wijzigingen in de loop van het jaar. bovendien omzeil je dan het gedoe over het al dan niet bemeterd zijn van woningen.
het bezwaar dat grotere gezinnen dan extra zwaar worden getroffen kan ik op zich wel begrijpen. maar als je een eerlijk en transparant systeem wilt, dan moet je accepteren dat daar ook pijnpunten aan kleven. en als je met z'n tienen met de trein gaat of naar het theater dan betaal je toch ook voor tien man?