Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 18-03-2013 13:31:16
Vrije tijd & Tuin

Betaling terugkrijgen?

[quote=domantwoord schreef op maandag 18 mrt 2013, 13:02]beste tar, u heeft denk ik voor een groot deel gelijk.
je moet zeker niet bij de eerste de beste kopen en dat geld zeker op het internet.
ik ben zelf geen ondernemer dus heb met het hebben van een keurmerk geen ervaring maar ik denk dat ikbenik er op doelt dat je als consument af en toe door al de keurmerkbomen het werkelijke kwaliteit bos mist en daar kan ik ook inkomen, kijk alleen maar eens naar de zin maar vooral onzin van keurmerken op voeding....

verder zet ik bij uw opmerking over de onafhankelijke raad van kassa ook zo af en toe heeeeeeel grote vraagtekens.............

hallo domantwoord,

u heeft gelijk; gelukkig zijn er onafhankelijke consumentenorganisaties die (bijna) alles voor je, -als consument- uitzoeken:

graag uw bewijs dat kassa.vara.nl niet onafhankelijk is!

de consumentenbond steunt trouwens ook deze uitspraak over de keurmerken.

zie deze simpele opsomming:

citaat van de kassa-site:

op dit moment zijn er twee keurmerken die zijn goedgekeurd door de raad, namelijk thuiswinkel waarborg en stichting webshop keurmerk


bron:

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/?tx_varakassamedia[uid]=4804081&chash=6d5dead4c558290b1eab08e8d4fd181e

voor de ict-branche is dit het ictwaarborg; zie b.v. deze 7 zekerheden:

http://www.ictwaarborg.nl/over-ictwaarborg/7-zekerheden/

brigitte heeft helaas ondervonden dat er steeds meer "(web)-ondernemers" bij komen die bewezen malafide zijn en slechts 1 doel hebben: in korte tijd zo veel mogelijk mensen oplichten...

ik betaal zelfs liever iets meer bij een winkel die is aangesloten bij een officieel en goedgekeurd keurmerk, dan bij een winkel waar ik al mijn geld kwijt ben als de ondernemer (bewust) failliet gaat.
laat staan als de ondernemen onredelijk is, je hebt nauwelijks een poot om op te staan als je het er niet mee eens bent; bij een officieel keurmerk kun je actief verhaal gaan halen!

wat ik ook al tegen ikbenik zei: u boekt toch ook geen dure vakantiereis bij een reisbureau wat niet is aangesloten bij het sgr-keurmerk?!

of koopt een (nieuwe) auto zonder fabrieks-/bovag-garantie?!

turkse "reis-ondernemers" maken tegenwoordig veelvuldig gebruik om klanten voor duizenden euro's op te lichten, als het reisbureau niet is aangesloten bij het sgr-keurmerk ben je al je geld kwijt.

zie o.a.:

http://www.parool.nl/parool/nl/30/economie/article/detail/257117/2009/08/05/turkse-reisbureaus-vaak-failliet.dhtml