Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 18-03-2013 14:57:35
Vrije tijd & Tuin

Betaling terugkrijgen?

[quote=ikbenik schreef op maandag 18 mrt 2013, 13:56][quote=tar schreef op maandag 18 mrt 2013, 12:45]
als u failliet gaat en ik heb (veel geld) aanbetaald kan ik helemaal achteraan gaan aansluiten bij de schuldeisers om mijn geld ooit proberen terug te krijgen... de particulier blijft -zoals u ook weet- meestal altijd met lege handen achter!
dat geldt net zo goed voor de ondernemer die achter de klant aan moet gaan. er zijn genoeg mensen die alles op de pof kopen en weten dat ze het nooit meer kunnen betalen.

helaas is het zo dat veel ondernemers heel vaak achter de vodden van de klanten aan moeten zitten omdat veel klanten pas gaan betalen als er drie aanmaningen door de ondernemer verstuurd zijn en daarna ook diverse aanmaningen door het incassobureau zijn verstuurd. pas als de laatste brief voor een rechtszaak verstuurd is, gaan mensen pas betalen.

maar dat mag niet gezegd worden.
dat is niet hetzelfde!

maar mag wel gewoon gezegd worden!

de ondernemer bepaalt helemaal zelf hoe hij zijn geld voor de geleverde goederen wenst te innen!

de consument heeft hier weinig invloed op en gaat akkoord of niet akkoord.

dat sommige ondernemers eurotekens in hun ogen krijgen en zonder goede (financiƫle) navraag dure goederen gaan leveren aan onvermogende zakelijke of private partijen is hun eigen ondernemersrisico.

o.a. de tros-studio van tros opgelicht zit regelmatig vol met ondernemers die voor tienduizenden euro's het schip zijn in gegaan door zeer mooie en suppergladde praatjes van oplichters, waarvan men meestal niet eens een officieel legitimatiebewijs heeft gezien en/of even de naam van de afnemer van de goederen heeft gegoogeld...

ik besef terdege dat kleine zelfstandige het tegenwoordig (erg) moeilijk hebben.