Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-03-2013 16:01:19
Voeding & Gezondheid

Kosten intake gesprek en advies gesprek met psycholoog.

Beste allemaal,

ik heb een zelfde verhaal als 'arjan', ik bij het ggmd rotterdam zuid (ggz instelling) die €700 euro verhaalde bij mijn zorgverzekaar vgz. (zorgzekeraar is erg redelijk door mij uitstel te verlenen van betaling om het uit te zoeken)

wat heb ik voor €700 euro gehad?

2 intakegesprekken (alleen mijn eigen levensverhaal verteld) aan volgens het ggmd zuid een 'sociaal psychiatrisch verpleegkundige/ maatschappelijk werker' (zeker geen begeleiding) en 1 intakegesprek 'cursus omgaan met tinnitus'.
na mijn verstuurde klacht en een korte emailwisseling vermelde de instelling dat de 500 euro voor twee intakegesprekken zijn en niet de intake voor de cursus, die ik overigens ook niet heb gehad. ik heb 8 maanden gewacht, niets vanuit de instelling gehoord en onlangs hoorde ik dat in het nieuwe boekjaar de cursus zou gaan starten. had ik dan weer €700 moeten betalen. (of dus €500 omdat de verplichte eigen bijdrage weer is afgeschaft). het is de reinste onzin.

op zijn minst moeten het ggmd de helft terugboeken. maar ze komen met geen enkel redelijk voorstel!

ik heb een fantastische psychiater, waarvoor ik alleen de eigen verplichte bijdrage betaal, graag zou ik haar die 500 euro betalen en zeer zeker niet zo'n flutinstelling als het ggmd met psychologie van de koude grond.

er is mij niet vooraf aan de telefoon/ of op de hun site vermeld dat alleen het eerste bezoek al 500 euro zou gaan kosten. anders was ik nooit gekomen. tevens had ik ook niet zoveel geld dat jaar. tijdens het eerste intakegesprek is mij medegedeeld een eigen bijdrage te moeten gaan betalen. ik vroeg hoeveel. er werd mij duidelijk gezegd maximaal 200 euro. ik neem aan dat je dan ook echt begeleiding en meer dan twee gesprekken voor je probleem krijgt.

maar ook nog 500 euro, er boven op, voor twee intakegesprekken en geen verdere hulp en en 8 maanden wachten. belachelijk.ook staat er op de site vermeld dat hulp vanuit het ggmd vrijwel niets kost.

op dit moment ben ik bezig een rechtzaak aan te spannen. godzijdank omring ik mij met advocaten, maar ik vind dat dit wel op een landelijke schaal mag worden aangepakt en ook via de media. in concreto: kassa moet het ggz aanpakken, ik hoop het zo.

groeten,

eva.