Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 18-03-2013 17:04:50
Vrije tijd & Tuin

Betaling terugkrijgen?

[quote=tar schreef op maandag 18 mrt 2013, 12:45]u kunt en mag als belanghebbende ondernemer een gekleurde mening hebben; ik volg liever de onafhankelijke raad van o.a. kassa.vara.nl op.

als brigitte een webwinkel had uitgezocht die was aangesloten bij een 1 van de 2 officiƫle keurmerken, dan had zij nu al haar geld teruggekregen!

als ik het zo terug lees, is dat keurmerk helemaal geen keurmerk, maar gewoon een verzekering waarvan de ondernemers een maandelijkse premie voor betalen. als een deelnemende onderneming failliet gaat, worden de "gedupeerde" klanten schadeloos gesteld door het ingelegde bedrag.
een verzekering dus.



in het geval van de ts kan de ts de verkopende partij aanmanen om het betaalde bedrag terug te storten. dus de koop ongedaan te maken.
als die daar geen gehoor aan geeft, kan de ts naar de rechter stappen om de koop ongedaan te maken.

zoals ik het nu bekijk, is de verkopende partij niet failliet. dus zal de verzekering welke zich keurmerk noemt, de ts niet schadeloos stellen.