Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-03-2013 15:13:53
Geldzaken & Recht

Eigen woning

Wat tijger1 zegt klopt wel echter... als de hypotheekbank nooit over het huwelijk is ingelicht en de aanstaande ex niet op de hypotheek akte staat vermeld hoeft m.i. met de hypotheekbank niets geregeld te worden.

wel is het zo dat door het huwelijk de aanstaande ex voor 50% mede-eigenaar is geworden van de woning.

in de boedelverdeling dient daarmee dan wel rekening te worden gehouden. als de woning meer waard is dan de hypotheek die er op rust dan zal bruin58 zijn aanstaande ex inderdaad moeten uitkopen. is de hypotheek hoger dan de waarde dan zal de ex haar deel van het verschil tussen waarde en openstaande hypotheek aan bruin58 moeten vergoeden.

bruin58 kan niet zomaar zeggen "laat maar zitten" want dat kan dan als een schenking worden gezien waarover dan weer belasting moet worden betaald.

bruin58 moet zich goed laten informeren. als hij niet verplicht gaat worden tot het betalen van alimentatie dan zal een en ander wellicht wel gaan meevallen.