Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 02-04-2013 21:13:55
Geldzaken & Recht

Belasting terug betalen

[quote=getty schreef op dinsdag 2 apr 2013, 18:14]u kunt mbt de huurtoeslag een beroep op een bijzondere situatie doen en het inkomen wat voor een ander jaar bestemd was, buiten beschouwing laten zetten. u zult hiervoor een bezwaar moeten aantekenen. inderdaad geldt deze regeling niet voor de zorgtoeslag en kgb, maar daar zal de schade ivm een hogere inkomensgrens minder groot zijn.

u kunt als de nabetaling is ontstaan door een fout van het uwv, het uwv hiervoor aansprakelijk stellen. gewoon een brief schrijven naar het uwv, uw schade berekenen en deze claimen.
een bezwaar tegen de vaststelling huurtoeslag is wat anders als het doen van beroep op de bijzondere situatie huurtoeslag. er moet dus geen bezwaar worden ingediend, maar een verzoek. dit verzoek heet: verzoek bijzondere situatie huurtoeslag. lees http://download.belastingdienst.nl/toeslagen/docs/verzoek_bijzondere_situaties_huurtoeslag_tg1512z5fol.pdf">hier vraag 6 is van belang bij het invullen. kopieën van bescheiden dienen meegestuurd te worden. het adres is op het verzoek te lezen.

algemene informatie over: ik heb bijzonder inkomen / huurtoeslag. lees http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/bijzondere_situaties/bijzonder_inkomen">hier