Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
annestreepje - 04-04-2013 15:17:18
Huishouden & Energie

Ontploffing veiligheidsglas

Ja, dat kan! ik heb hetzelfde meegemaakt! douchedeur zat er vijf jaar in, maar lag na een harde knal vorige maand toch in duizenden stukjes.
ik probeer de schade nu te verhalen op de verzekering, maar tot zover geen succes: opstalverzekering zegt dat de glazen douchedeur daar niet ondervalt. de glasverzekering dekt alleen schade aan lichtdoorlatende objechten - ramen dus. en de inboedelverzekeraar zegt dat de douche tot de opstalverkzekering hoort. ook daar geen schijn van kans.
maar wat me het meeste irriteert, is dat dat zowel de verzekeraars als de leverancier (balance in dit geval) zeggen dat een douchedeur niet zomaar uiteen kan spatten. wel, ik heb nieuws: dat kan dus helaas wel.
dat de schade niet wordt vergoed, is tot daaraan toe (heel vervelend, maar het is niet anders). maar dat een meneer van de verzekering achter zijn bureau kort de bocht de conclusie trekt dat je de schade zelf wel veroorzaakt hebt, en dat de leverancier roept dat het glas niet zomaar kan springen - en waarmee je in een welles-nietes discussie terecht komt -, dat is toch wel een behoorlijk puntje van ergenis.
ik ben benieuwd of het jou lukt om de schade wel te claimen!