Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 05-04-2013 13:23:50
Huishouden & Energie

Ontploffing veiligheidsglas

Als het glas in kleine korreltjes is uiteengevallen die dan tevens geen scherpe randjes hebben, zoals zou moeten bij veiligheidsglas, dan zijn die eigenlijk te licht van gewicht om grote schade aan te richten.
wanneer dit niet het geval is en er grotere brokken zijn rondgevlogen/gevallen, die ook nog eens scherpe stukjes hadden, dan is het veiligheidsglas van slechte kwaliteit.
je zou de scherven moeten bewaren, foto's nemen van de situatie, scherven niet weggooien, zodat een deskundige (bijv. verzekering) er naar kan kijken.
later kan dan hetzij door u danwel door de verzekering (als die heeft uitgekeerd) een claim bij de leverancier worden ingediend.
glas is overigens geen explosief materiaal: het explodeert niet, het springt wel als het onder spanning staat, dus náást het feit dat u schade heeft als gevolg van slechte kwaliteit veiligheidsglas is er ook sprake van een fabricage en/of montagefout, anders zou ook gewoon glas niet zomaar springen.