Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bewusteburger - 10-04-2013 17:03:14
Computers & Telefonie

Acn

Hoewel deze thread 10 jaar gelden gestart is ben ik bang dat de materie zeker nog relevant is.

zelf ben ik gisteren via vrienden in aanraking gekomen met acn, de toon van de verkooppraatjes deden al wat alarmbellen ringkelen en ik ben vervolgens in de contracten en het beloningsmodel gedoken.

dit is zeker een piramidespel!

en eigenlijk nog gevaarlijker dan dat. hier een paar puntjes van zorg.

de verkoper is verantwoordelijk voor de betaling van zijn klanten, dit betekend dat als één van je klanten z'n rekening niet (op tijd) kan betalen jij zijn rekening moet betalen! dit geld nog tot een jaar na ontbinding van je "samenwerking" met acn!

verder lijkt de duidelijke hiërarchie in "jouw onderneming", dit zijn dus alle mensen die via jou, en weer via deze mensen enz. enz., ook verkoper zijn geworden en de eis van acn deze mensen aan te sturen (te helpen) wel heel erg op een werkgever/werknemer verhouding.
het kan dus zomaar zijn dat de belastingdienst over een tijdje bij je langskomt om over al deze mensen werkgeverspremies op te halen!!


en om even de piramideconstructie te verduidelijken.
de commissies over verkochte diensten zijn marginaal en worden pas uitbetaald als een bepaald (ongespecificeerd) bedrag behaald is. bovendien worden over alle commissies (wederom niet gespecificeerde) administratiekosten berekend. en mag acn naar eigen inzicht nog meer korten....
als voorbeeld een mobiele telefoonaansluiting. hiervoor krijg je per maand 1 tot 10 procent van de helft van 25 euro(?!). dit is dus per maand 12,5 cent als je begint en 1,25 euro zodra je 50 vrienden een abonnement hebt verkocht die ze allemaal op tijd moeten betalen anders word het van jouw tegoed afgetrokken en sta je weer mooi op nul (of minder!).

de tientjes en honderdjes gaan pas tellen zodra je binnen een gestelde termijn nieuwe verkopers bij je "organisatie" voegt en zelfs dan alleen maar als óók deze mensen hetzelfde doen. deze bedragen worden pas uitbetaald zodra de status van "team coördinator" is behaald. dit betekend een bonus van 350 euro indien je binnen 120 dagen 9 verkopers in je organisatie hebt die allemaal aan de tijdslimieten voor het zelf werven van nieuwe verkopers hebben voldaan en in totaal 600 abonnementen hebben verkocht binnen de eigen kennissenkring (want koude marketing mag immers niet).
(dit zijn bijna onmogelijk te halen aantallen dus ga er maar vanuit dat je meer dan negen man nodig hebt om die 600 te halen).
in dit optimale geval heb je dus al via via 4320 euro aan instappremies bij acn binnen gebracht voor je bonusje van 350 euro (vóór aftrek van wat acn er maar vanaf wil trekken....)


dus mensen alsjeblieft, pas op! instappen in deze organisatie betekend vrijwel zeker de keuze voor óf je vriendenkring óf een persoonlijk faillissement!!!! en dit allemaal terwijl er in amerika een meneer zit die jaarlijks meer dan een half miljard dollar op z'n rekening mag bijschrijven........