Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hy
hybride67 - 10-04-2013 19:59:30
Computers & Telefonie

Mediamarkt repareert defecte usb poort niet van asus laptop

[quote=alfatrion schreef op woensdag 10 apr 2013, 16:20][quote=zoekster schreef op woensdag 10 apr 2013, 16:04]volgens het juridisch loket (en het staat eigenlijk op alle sites van juristen) ligt de bewijslast bij de verkoper in de garantieperiode die de verkoper geeft.het is gebruikelijk, maar niet verplicht. garantie moet altijd iets extra's bieden boven op de wet. als dit niet het geval dan maakt de handelaar zich schuldig aan een oneerlijke handelspraktijk. voor handelsgarantie die winkeliers geven kom je dan snel uit op een omgekeerde bewijslast. garantie van derden bied als extra dat je hen nu ook aansprakelijk kunt stellen.

indien de consument een beroep doet op de wettelijke garantie dan gelden zes maanden na aflevering de normale bewijsregels. deze houden in dat de partij die iets beweerd de bewijslast daarvoor draagt. stel dat de consument herstel vordert omdat hem een non-conform product zou zijn geleverd en de winkelier zich verweert met dat de consument verkeert met het product is omgegaan. de consument moet bewijzen dat hem een ondeugdelijk product is geleverd en de winkelier dat de consument verkeert met het product is omgegaan.

een asus laptop kent een standaard garantieperiode van 24 maanden,dus de bewijslast dat ik met het product verkeerd ben omgegaan ligt bij de verkoper. ik kan niet aantonen dat het product ondeugdelijk is anders dan laten zien dat de poort niet is beschadigd en dat het blauwe lipje in z`n geheel niet meer aanwezig is in de poort zelf. er is geen deel achtergebleven of i.d.