Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 14-04-2013 00:00:26
Auto & Vervoer

Scooter accu wil niet laden


@anglo,

citaat:

wat voor een accu's zitten er in een elektrische scooter?

de accu's zijn zeer belangrijk en vormen het hoofdelement van de elektrische scooter. de accu's zijn voor een elektrische scooter wat fossiele brandstof is voor een benzinescooter.
de accu's bepalen hoever een elektrische scooter kan rijden. bij elke elektrische scooter in onze winkel wordt bij de specificaties aangegeven hoever u kunt rijden met de accu's.

er zijn twee soorten accu's:

1. lood accu's
de meeste elektrische scooters zijn uitgerust met lood accu's. er wordt ook wel gesproken over silicium accu's of lood-gel accu's. deze accu's zijn echter allemaal gebaseerd op lood accu technologie.
lood accu's zijn goedkoper in aanschaf dan lithium accu's, maar gaan minder lang mee. lood accu's moeten ongeveer na 3 jaar vervangen worden.

2. lithium accu's
de lithium accu is een duurdere accu dan de lood accu (4 keer duurder), maar gaat veel langer mee. de lithium accu's in uw elektrische scooter hoeft u waarschijnlijk nooit te vervangen tijdens de levensduur van uw scooter. tevens heeft de lithium accu als voordeel dat deze veel lichter is dan de lood accu. ook presteert de lithium accu beter als het koud wordt. een lood accu wordt tot 30% minder efficiënt bij temperaturen onder nul.

bron:

http://www.elektrischescooterwinkel.nl/faq

bedenk wel dat (moderne) accu's het langs meegaan als je ze regelmatig laad en ontlaad; langere tijd (denk aan al 1 maand) van niet gebruiken heeft al nadelige gevolgen.

de elektronica in of op de accu of op de scooter beschermt de accu tegen diepontlading.
de huidige consumentenaccu's beschadig je onherstelbaar bij diepontlading.

volg altijd de gebruiksaanwijzing van de lader/scooter op en kies voor een (iets duurdere) lader als die ook de accu kan "druppelladen".

een boosterlader is (heel veel) altijd slecht voor de levensduur van een accu dan een gewone normale lader!

consumentenaccu's kunnen slecht tegen warmte, zet de scooter b.v. niet in de volle zon.

stelregel omtrent accu's: zomers slijten deze accu's door hittebelasting het snelst en in de winter begeven zij het.