Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 15-04-2013 20:22:21
Huishouden & Energie

Gasverbruik

De periode 1-11-2012 t/m 15-12-2012 bevatten 629 graaddagen en is 1500m3 gas verbruikt
dit houdt in een verbruik van 2,38m3 per graaddag
de periode 20-3-2013 t/m 13-4-2013 bevatten 356 graaddagen en is 326m3 gas verbruikt
dit houdt dan in een verbruik per graaddag van 0,91m3 per graaddag.
het een is het gasgebruik vóór het vervangen van de warmtewisselaar en de tweede periode is ná de vervanging. het vervangen van de warmtewisselaar en mogelijk wat aanpassingen in het stookgedrag hebben geleid tot een volgens mij aanvaardbaar gebruik voor de woning zoals u die omschrijft.
wat het begrip graaddag inhoud moet u eens kijken op de site van mindergas.nl het komt erop neer dat je met behulp van graaddagen het gasverbruik over periodes kunt vergelijken zonder dat de buitentemperatuur hier een rol in speelt.
nog een tip om zelf een lekkage of een mogelijk verborgen verbruiker aan te tonen is vlak voor de nacht alle gastoestellen uit te zetten waarbij de combi ketel ook uit het stopcontact moet worden gehaald i.v.m. de warmwatervoorziening en de gasmeterstand te noteren en s' morgens bij het opstaan eens te kijken of de meter gedurende de nacht gebruik heeft geregistreerd.