Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
parayok - 19-04-2013 14:44:11
Geldzaken & Recht

Incassokosten

Ja, dat mag de anwb en zo te zien bent u er nog niet van af. tenzij u een betalingsregeling had getroffen waardoor u in meerdere termijnen en later dan de vervaldag mocht betalen. na de vervaldag en na de herinnering (wat u echter niet vermeld) heeft u pas actie ondernomen na de aanmaning. echter niet het hele bedrag ineens maar in twee gedeelten. de incassokosten zijn gemaakt en zullen waarschijnlijk op u verhaald worden.
het is altijd verstandig om bij herinneringen onmiddellijk contact op te nemen met de partij waaraan u geld schuldig bent. ook als u onmiddellijk kunt betalen, want soms ligt de oorzaak niet bij u maar gewoon omdat u de rekening (nog) niet gehad hebt. het is dan vervelend als achteraf blijkt dat u ten onrechte als potentiƫle wanbetaler in het systeem vermeld staat want deze status raakt u niet zomaar kwijt.