Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 19-04-2013 22:06:03
Elektronica & TV

Droger

[quote=jorisw schreef op vrijdag 19 apr 2013, 18:42] de tijd die een machine er over doet zegt niets over het energieverbruik. misschien droogt hij wel op een veel lagere temperatuur. dan kan hij toch zuiniger zijn.

deze aeg droogt inderdaad op veel lagere temperaturen, want het is een warmtepompdroger. de droogtijd is dus behoorlijk lang. niet geschikt voor iemand die meerdere wassen per dag wil drogen.

warmtepompdrogers
een warmtepompdroger is een condensdroger, maar dan zuiniger. een warmtepompdroger verbruikt ongeveer de helft van de energie die een condens- of afvoerdroger verbruikt. door de lagere energiekosten is een warmtepompdroger van €800 ten opzichte van een condensdroger van €500 in 8 jaar terugverdiend, bij 3 keer drogen per week. bij 1 keer drogen per week haal je dit niet, een warmtepompdroger van €650 verdien je dan wel terug.
een warmtepompdroger is langzamer dan een afvoer of condensdroger, omdat de was op lage temperatuur gedroogd wordt. er is gemiddeld 2 uur en 25 minuten nodig voor een volle was katoen.

hij kan meestal worden aangesloten op een waterafvoer, zodat de condensbak niet geleegd hoeft te worden.
sommige was moet op een lage temperatuur drogen en moet dan apart in de trommel. een warmtepompdroger droogt altijd op een lage temperatuur, dus daarin kan alle was bij elkaar.

bron: consumentenbond.