Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mariska55 - 22-04-2013 16:22:42
Geldzaken & Recht

Bedragen willen weten wanneer er sprake is van "scheefwonen"

Moeilijke discussie. aan de ene kant is het idd zo dat het steeds moeilijker wordt om een redelijk fatsoenlijke woning te vinden als je een laag inkomen hebt. het zou dus fijn zijn als er meer betaalbare woningen beschikbaar komen voor deze groep mensen.

aan de andere kant hebben ze er vanuit de overheid jaren over gedaan om wijken meer gemengd te maken. daarmee bedoel ik dat mensen met verschillende inkomens bij elkaar wonen. voor een wijk is dat erg goed! de wijken zijn schoner, huizen en tuinen worden beter onderhouden en er is minder criminaliteit.

als de prijzen voor sociale huurwoningen omhoog gaan voor mensen met een hoger inkomen, dan zal je zien dat ze wegtrekken naar betere wijken. gevolg: wijken verloederen weer en er ontstaan weer de zogenaamde achterbuurten. volgens mij wil je daar ook niet wonen als je een laag inkomen hebt.