Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

weetnietveel
weetnietveel - 24-04-2013 16:52:54
Geldzaken & Recht

Bedragen willen weten wanneer er sprake is van "scheefwonen"

[quote=bultn schreef op woensdag 24 apr 2013, 16:42]ook ik zit er mee en kan hierover geen duidelijkheid krijgen.
in het jaar 2011 en 2012 hadden ik en mijn partner een gezamenlijke inkomen van net boven de 43.000 euro (wij komen er met het jaar 2011 er niet eens met 1000 euro er overheen).
nu 2013, ben ik zwanger (nog 4,5 week te gaan) en ik kan niet terug naar mijn werk wegens einde dienstverband.
wij zakken straks van iets boven 43.000 euro naar een loon van onder de 33.000 euro per jaar. nu met zwangerschapsverlof hebben we nog wel een redelijk inkomen om de lastenverzwaring van 6,5% te dragen (ook al valt het jaarinkomen onder de 43.000 uiteindelijk) maar straks in het nieuwe jaar kan ik dit met een jaarinkomen van beneden de 30.000 euro gewoon niet meer betalen, dat word al moeilijk vanaf aanstaande juli als mijn zwangerschapsverlof eindigt want dan valt het maandbedrag al zelfs zo laag dat mijn man over 12 maanden maar 30.000 verdiend heeft... en uiteindelijk zit bijna al ons spaargeld dat we hadden/hebben in de baby al (en andere dingen voor een beter huis/thuis situatie).
dus wat moet ik eigenlijk nu?
aanvechten om niet 6,5% verhoging te krijgen maar 4,5%? terwijl onze draagkracht vanaf juli op de 4% verhoging zou moeten zitten?
het is uiteindelijk maar een half procentpunt, en ik zou al ontzettend blij zijn als ik de verhoging 'maar' op 4,5% verhoging zou kunnen krijgen.
het jammere is gewoon dat er velen met mij gewoon in een aparte situatie zitten, wat gewoon niet meer aansluit op het inkomen van nu of 2012 of 2011.
en dit is gewoon een ordinaire lastenverzwaring. kennelijk valt er bij de gebruikelijke melkkoe niks meer te behalen.

u kunt in uw situatie bij de verhuurder bezwaar maken tegen deze extra huurverhoging met het argument dat uw huidige inkomen niet gelijk is aan het inkomen over 2011 maar beduidend lager. de verhuurder zal (heel) waarschijnlijk dit bezwaar afwijzen waarna u de gang naar de huurcommissie kunt maken. ook kunt u een afspraak maken bij de belastingdienst om uw huidige situatie duidelijk te maken, alle bewijzen wel meenemen, waarbij zij waarschijnlijk een verklaring afgeven waar duidelijk in staat dat uw situatie veranderd is. het ijkpunt van de belasting is 2011 omdat alle inkomensgegevens dan binnen zijn en er over 2013 nog niets bekend is. ik neem aan dat u bewijzen hebt van de verlaging van het inkomen. u moet het gewoon proberen op wat voor een manier dan ook.

nee heb je, ja kun je krijgen.

sterkte.