Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 29-04-2013 13:52:56
Computers & Telefonie

Welke kan weg...welke moet blijven.

"kunnen jullie mij vertellen welke bestandjes ik zeker moet laten staan om toch goed beschermd te zijn,en welke ik met een gerust hart kan verwijderen".

als ik een bijdrage mag leveren: de meeste van de genoemde programma's ken ik niet op hun werking (wel van veel van het bestaan van die programma's gehoord).

ik ben een intensief gebruiker van computers (al dan niet aangesloten op het internet). neem me niet kwalijk dat ik wat alternatieven naar voren breng: ik heb op computers die met internet zijn verbonden de gratis versies van avg (nu versie 2013), comodo firewall en ccleaner geinstalleerd. vroeger had ik zonealarm als firewall.

ik heb alleen na het opnieuw installeren van xp een scan met avg gedaan. dat opnieuw installeren komt eens in de paar jaar voor (schoonmaak).

ik heb nog nooit enig probleem ondervonden en ik verbaas me dat anderen uren bezig zijn met dagelijks scannen - dat is echt overbodig dus zonde van de energie.