Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 29-04-2013 14:02:03
Computers & Telefonie

Welke kan weg...welke moet blijven.

http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2013/07/f-secure-als-beste-uit-antivirustest">f-secure als beste getest (klik). ik-ben-ik zal er echter ongetwijfeld slechte ervaring mee hebben gehad.

nog even mijn mening over het een en ander..
er moet volgens mij niet al teveel waarde gehecht worden aan de diverse testen, omdat het toch allemaal momentopnamen zijn. een indicatie is het echter wel, zeker als een pakket jaar na jaar goed uit de testen komt.

@ts
gooi ccleaner er ook maar af. dwangmatige schoonmaakacties zijn ook gevaarlijk.

het is volgens mij niet alleen de combinatie van virusscanner samen met de firewall alleen, die voor meer veiligheid zorgt. niet "welke virusscanner" is de belangrijkste vraag, maar hoe veilig ga je zelf om met de pc en vooral met surfen op het internet. werk, voor meer veiligheid bij het normale pc-gebruik, als een gewone gebruiker, die dus geen administrator is. maak wel eerst een aparte beheerdersaccount, die administrator is en verander daarna je eigen account in een normale gebruiker. anders kun je de pc niet meer configureren. met het account beheerder kun je, indien vereist de pc beheren, terwijl je eigen gebruikersaccount minder mogelijkheden biedt en daardoor veel veiliger is in het dagelijks gebruik.

in windows 8 gebruik ik zelf een lokaal beheerdersaccount zonder online toegang en een gewoon account met toegang tot de microsoft store.

mse lijkt inderdaad niet meer zo goed als het wel eens geweest is. het is bij windows xp, vista en 7 in feite grotendeels identiek aan windows defender, die daarom wordt uitgeschakeld. bij windows 8 heeft mse ook de naam windows defender gekregen en bestaat er geen afzonderlijke windows defender meer. mse is degelijk en goed genoeg voor normaal gebruik. het geeft de minste valse meldingen, maar laat in testen wel zien dat virussen wat frequenter niet gedetecteerd worden, dan door veel andere scanners. mse (tegenwoordig dus ook windows defender geheten) is echter wel verreweg het gemakkelijkst in gebruik. besef ook dat geen enkele andere virusscanner wel waterdicht is. sommige virusscanners kunnen de pc bovendien onbruikbaar maken, zoals laatst nog op sommige pc's door avg gebeurde en bij mij zelf onlangs na installatie van de nieuwste comodo is 2013.