Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
houbi - 29-04-2013 14:18:23
Huishouden & Energie

Rioollucht wasmachine

U beschrijft een hele boel. u schrijft dat er 2 jaar geleden waarschijnlijk de condens?overstortleiding van de cv op de riool is aan gesloten.
hier kan het probleem ontstaan,
ik weet niet hoe vakbekwaam de installateurs waren, maar misschien heeft men onder de vloer dit aangsloten op een syfon en wordt deze steeds leeggedrukt als de wasmaschine spoelt. deze syfon wordt weer gevult door condens vanuit de cv ketel en dan ruik je niks meer.
het kan ook zijn dat die monteurs gewoon een gat in het riool hebben geboord en de aafvoer erin hebben geduwt, dit hebben ze misschien niet goed gedaan of misschien is deze verbinding los gegaan.
de eerste plek waar u dus moet gaan kijken is onder de vloer bij deze aansluiting.
dan kunt u gaan kijken waar de eventuele beluchtingsleiding van het riool is aan gesloten.
dit is een leiding die dus van beneden naar boven loopt en vaak via het dak naar buiten gaat.
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar soms heeft men ook het stomme idee gehad deze in een schoorsteen kanaal te duwen. en als dan de riool begint te verstoppen gaat er ploseling meer (riool)lucht door dit kanaal. loopt dit kanaal nu tot beneden kan het zo maar zijn dat het begint te stinken.
u zou ook de riool eens goed kunnen spoelen, dit omdat ik vermoed dat de triool begint te verstoppen, want meestal hoort men de riool overal als dit beint, spoelt men ze nu (dus met veel water) zie je dat meteen omdat het water dan waarschijnlijk na een tijdje niet meer weg kan (kunnen bv de riool van de cv te ver in de riool hebben geduwt als ze het via een gat hebben aangesloten).

zelf denk ik niet dat u het bij de wasmachine moet zoeken omdat u ook op andere plekken de stank heeft.

maar het kan ook zijn zolas al eerder beschreven dat de riool gewoon ergens kapot is, kan soms jaren duren voordat men dat gaat ruiken.

succes,

rob