Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sr
srinne22 - 29-04-2013 17:16:28
Voeding & Gezondheid

Cambridge dieet

Ik heb zelf ook het cambridge dieet 4 weken gevolgd.
eerlijk, het dieet is gewoon niet zonder risico's.
je legt je lever en je galblaas bijna volledig stil, waardoor de kans op galsteenvorming groot is en genoeg mensen uiteindelijk onder het mes verdwijnen voor een galblaasverwijdering.

mijn mening over een dieet, doe het gewoon niet langer dan twee weken. op die manier kun je gewoon over gaan op een gezond patroon zonder dat je lichaam is gewend aan te weinig eten.. zo voorkom je het jojo effect.

mensen moeten zich eens gaan focussen op een gezonde levensstijl, gezond eten, je lichaam schoonhouden van al die gif die wij naar binnen werken en gaan voorzien van de juiste stoffen. dan val je en af en het resultaat is blijvend.
je koolhydraten moet je inderdaad beperken en alleen gezonde koolhydraten nemen, deze zitten in groente, fruit, noten en zaden.. al die light-producten weggooien, zijn hartstikke ongezond. en je komt er nog van aan ook!

maar goed, ik heb op een bepaald moment een boekje over voeding gekocht.. erg interessant, dan lees je ook wat voedsel met je lichaam doet en ga je je door je voeding heen focussen op je lichaam. bijvoorbeeld: walnoten en cashewnoten zijn gezond voor de zenuwstelsel , bloedvaten en huid.. je gaat je lichaam zien als een motor die de juiste stoffen binnen moet krijgen om goed te kunnen werken.