Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 17-05-2013 22:45:39
Geldzaken & Recht

Berekening boete rente ing

U zult een hypotheek afgesloten hebben waarin een clausule staat dat u ook bij verkoop boeterente verschuldigd bent. die hypotheek bent u met uw volle verstand aangegaan, dus nu piepen over de boeterente is onterecht. dat deze boeterente ook niet onder de nhg valt lijkt me logisch.

mijn inziens dient de boeterente wel berekend te worden over het hypotheekbedrag min 10%, want dat zou u mogen aflossen. of het saldo bankspaarproduct in mindering gebracht zou mogen worden, voordat de boete berekend wordt, lijkt mij niet. want in die constructie die u gekozen hebt, betaal je altijd boete bij verkoop. slecht systeem.

de boeterente is natuurlijk wel aftrekbaar voor de belastingen, dat er geen hypotheek meer is, is door een wetswijziging niet meer relevant.