Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-05-2013 19:56:20
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Rich mouse schreef op zaterdag 18 mei 2013, 17:01: dus eigenlijk zeg je dat elke winkel gewoon een artikel kan verkopen en als het stuk gaat na bijvoorbeeld 2 maanden dan kan je niet op die winkel terugvallen als er niets op papier vermeld staat over garantie?
je kunt dan inderdaad niet terugvallen op de garantie. klopt helemaal. garantie is namelijk geen recht, maar een gunst die eventueel door de fabrikant of verkopende partij verstrekt wordt.

als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke het op grond van de koopovereenkomst had moeten bezitten (met daarnaast de uitspraken van fabrikant en verkopende partij) dan alleen kan de koper aanspraak maken op de non-conformiteit (niet volgens de koopovereenkomst: non-conformiteit). de term "wettelijke garantie" is een andere term voor conformiteit: volgens de koopovereenkomst: "de zaak dient aan de overeenkomst te beantwoorden."

duidelijker is het niet uit te leggen.
dat is dus alles exact over garantie en conformiteit.