Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jozo
jozo - 22-05-2013 02:47:12
Auto & Vervoer

Tom tom navigatie

@ pino123;

je hebt gelijk dat de bestuurder verantwoordelijk is voor de beslissing die hij neemt om te bepalen of hij de aanwijzing te volgen van zijn die hem voorgesteld wordt door zijn tomtom. maar het betreft hier vaak buitenlanders toch eerder geneigd zijn op hun tomtom te vertrouwen. daarnaast gaat de weg min of meer ongemerkt over in een fietspad dat voor auto's door paaltjes dood loopt. door het veranderen van het wegdek ik is het voor de meeste van ons duidelijk dat dit fietspad wordt maar als geheel niet bekend bent als buitenlander kan ik me voorstellen dat je dit niet in de gaten hebt. als tomtom zijn navigatie software op orde had gebracht na meer dan 2 jaar klagen van mijn kant zouden ze niet in deze situatie gekomen zijn.

@tijger1:

ja de bestuurder is zelf verantwoordelijk (zie boven) maar ik stel aan de orde of je tomtom niet mede aansprakelijk zou moeten kunnen stellen dat door een fout in het navigatie systeem er gevaarlijke situaties en schade ontstaan die met gemeenschap geld op gelost moeten worden. u bent van mening van niet. maar stel uw buurman gaat door het lint en dreigt alle stenen uit uw straat te trekken. u waarschuwt hem al 2 jaar dit niet te doen. dan opeens doet hij dit toch zou je hem hiervoor hem niet verantwoordelijk kunnen stellen? en moet het herstel dan maar uit gemeenschapsgeld betaald worden?

@ferdi31:

jou bijdrage gaat voorbij aan de discussie en is er een van die je vaak op forums ziet, ik wil ook even wat zeggen maar ik begrepen niet waar over het gaat. antwoord op je stelling nee ik rij niet over rotondes of over kruisingen die niet bestaan.
voor dat je verder reageert lees eerst de stelling en reageer dan inhoudelijk!!

@swart1500:

je hebt gelijk dat de fout in de toegeleverde kaarten zit. maar gezien tomtom de systemen levert aan de consument zijn zij wettelijk aansprakelijk voor het product dat ze leveren. waar zij hun informatie vandaan halen is voor mij als consument niet van belang.
verder heb je gelijk dat de bestuurde verantwoordelijk is voor de beslissing die die neemt.

ik weet niet of dit voor jullie allen geld maar ik rij zelf veelvuldig in het buitenland en vertrouw dan ook op mijn tomtom. en wordt soms ook door fouten in de kaarten/ software van tomtom in situaties gebracht die ik als ik beter opgelet had zou hebben kunnen voorkomen. maar als je ergens onbekend bent heb je toch snel de neiging om op je tomtom af te gaan.

mijn stelling voor deze discussie is, moet er gemeenschapsgeld gebruikt worden om situaties op te lossen door bijv. betere bebording of snelheid begrenzingen die ontstaan zijn om gevaarlijke situaties die ontstaan zijn door fouten in het navigatie product dat tomtom levert.