Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dearagain
dearagain - 23-05-2013 19:32:12
Geldzaken & Recht

Welke soorten garanties zijn er op de markt?

[quote=ikbenik schreef op donderdag 23 mei 2013, 19:21]men doet vaak een beroep op de redelijke verwachting. kan nooit, omdat die zeer vaag is.
zowel de europese richtlijn als de nederlandse wetgeving gaan uit van de overeenkomst. dus het product dient die eigenschappen te bezitten welke het op grond van de overeenkomst had moeten bezitten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en verkopende partij.

waar het hierbij zeer vaak mis gaat is dat de consumentenorganisaties zelf ook een mening hebben omtrent de verwachting van het product. alleen kunnen daar geen rechten aan ontleent worden.
een voorbeeld:
een fabrikant geeft aan twee jaar en de consumentenorganisaties geven acht jaar aan. de meeste mensen baseren die redelijke verwachting dan op de uitspraken van die consumentenorganisaties.
echter gaat het niet om de redelijke verwachting, maar het gaat om de verwachting welke de overeenkomst schept en de uitspraken van de fabrikant en verkopende partij voor verwachtingen uiten omtrent het product.

*zoals ik deze reaktie lees, zijn we het met elkaar eens