Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 26-05-2013 17:08:54
Auto & Vervoer

Rook lucht in de auto

100% krijg je de lucht inderdaad niet weg. je kan echter wel een eind komen op de volgende wijze.
- oude automatjes etc gelijk weggooien.
- reinig zelf de auto heel goed. er zijn schuimreinigers voor de stoelbekleding en alle overige delen met sterke reiniger (ajax bijv). ook de stoffen bodembekleding. doe de bekleding minstens 2x. vergeet ook de dakbekleding niet schoon te maken.
- reinig de asbak van de auto grondig. laat hem desnoods enige dagen in de pure reinigingsmiddel staan (als je hem wil behouden..) of gooi hem weg.
- zoek een poetsbedrijf dat ook ozon behandeling doet en laat daar de auto nogmaals van binnen goed schoonmaken en laat 1 of 2 keer een ozonbehandeling uitvoeren (let op duurt een hel avond en nacht).
- vervang hierna direct het interieur luchtfilter.
- plaats nieuwe automatjes

na deze stappen doorlopen te hebben moet de rooklucht aardig weg zijn. toch zal je als de auto enige dagen niet is gebruikt of in de volle zon heeft gestaan nog wel even een rookluchtje bespeuren. als je vervolgens goed ventileert is het weer weg.

op voornoemde wijze heb ik de auto van mijn moeder die daarin ruim 10 jaar zwaar gerookt had weer acceptabel schoon gekregen om hem zelf weer te gebruiken als niet roker.