Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonjakassa
tonjakassa - 28-05-2013 15:04:14
Elektronica & TV

Betekenis symbolen op zwarte power adapters

Is dit een 100 procent aanwijzing of geldt dit niet altijd?

tegenwoordig zijn de adapters van mobieltjes over het algemeen schakelend, uitzonderingen zullen er blijven. dus zonder de metaal/koper trafo's

uw vragen worden op de adapters niet met symbolen aangegeven. het enige nuttige symbool is twee vierkantjes in elkaar, hetgeen wil zeggen: dubbele isolatie...althans in mijn tijd toen geluk nog heel gewoon was.

een schakelende voeding levert volledige gelijkspanning met als symbool ==== aaneengesloten
dus bijvoorbeeld: 5v ==== terwijl bij trafo voedingen er achter de de spanning een ongeveer gelijk symbool staat met dien verstande dat het bovenste streepje puntjes zijn...hetgeen wil zeggen dat er een pulserende gelijkspanning uitkomt wat weer wil zeggen dat de 50hz wisslespanning die uit de trafo komt aléén maar afgevlakt is door een brugcel de van de 50hz 100hz maakt in sommigge gevallen wil er nog wel eens een elco(electrolitische condensator) opgenomen zijn. de stabilistaie moet dan echter in het aangesloten apparaat gebeuren.

google maar eens op bv trafo voedingen of trafoloze voedingen
wegwijs in electronica geeft ook wel aardige resultaten...denk ik...ik verzin de tekst hier en nu...

zo probeer dit eerst maar eens te verwerken...

bonne chance...