Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
brussel - 29-07-2005 10:25:23
Huishouden & Energie

Hoog rendement isolatieglas (hr++)

u kunt zelf heel eenvoudig controleren of er sprake is van hr glas. door een vlammetje van een aansteker enige centimeters voor het raam te houden (bij voorkeur als het buiten donker is, ziet u in de ruit dit vlammetje 4 x gereflecteerd. drie van de vlammetjes zijn geel. het tweede of het derde vlammetje heeft een afwijkende kleur. dat is de positie waar de coating zit. u heeft dus zeker hr-glas, minimaal hr+. zijn alle vlammetjes geel, dan is er géén coating en heeft u géén hr glas. (vergelijkt u het maar met de ruiten waar wel een aanduiding in de spouw staat)


of u hr++ heeft, dus of er ook argon in de spouw zit, kunt u niet zien. dat is dus een kwestie van vertrouwen.


het kan overigens best eens gebeuren, dat het stempelen van een afstandhouder mislukt, en toch alles in orde is. uw leverancier kan dat als hij wil aantonen met de faktuur die hij van zijn fabriek ontvangen heeft.