Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-06-2013 19:47:16
Computers & Telefonie

Wat kunnen we doen?

Hoi marina,

je legt verband met de reparateur en het gebeld worden door afzetters. dat verband hoeft niet moeilijk te zijn. ik kan zonder nauwkeurig onderzoek natuurlijk niet zeggen dat het zo gegaan is, maar het is wel logisch.

stel dat je een besmet e-mail bericht hebt ontvangen of degene die de computer heeft gebruikt is op een foute website geweest. daardoor is de pc besmet geraakt en dat kan vrij makkelijk als gevolg hebben dat er fouten gingen optreden. met die fouten ben je naar de vakman geweest en die heeft mogelijk het virus verwijderd en daarna werkte de computer weer.

je bent dus enige tijd gebruiker geweest van en besmette computer. daarin staat dus heel vaak jouw eigen e-mail adres en jouw eigen telefoonnummer. het verband is gelegd.

hackers bellen niet, tenzij ze ook een telefoonnummer hebben en op die manier willen toeslaan. het gaat hun tenslotte om geld 'verdienen'.

zelfs als jouw e-mail en jouw adres in de computer van een goede kennis of familie staat (zie contacten) dan kunnen ze daar ook bij als die machine van die relatie is besmet.

je kan de computervakman aansprakelijk stellen, maar toon eerst maar eens aan dat de besmetting pas daar heeft plaats gevonden ... dit is niet vervelend bedoeld, maar de situatie waar je je nu in bevindt.

heb je nu nog steeds blauwe schermen? dus heeft de reparateur zijn werk niet (goed) gedaan? want er is na de 4 reparaties bij de reparateur geen verbetering opgetreden? vraag dan je geld terug en ga naar een andere reparateur.

groet,
erky