Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-06-2013 16:39:42
Geldzaken & Recht

Ben ik verantwoordelijk voor de bergrafenis van mijn vader

Alexishoop,
als je beneficiair aanvaardt hebt, dan worden de schulden voldaan voorzover het saldo van de nalatenschap dat toelaat. er is een volgorde van schuldeisers waarbij de kosten van de uitvaart als eerste betaald worden. blijft er onder aan de streep dus nog wat over, dan hoef je inderdaad de uitvaart niet meer te betalen. dat is logisch, want die zijn al betaald.

heb je verworpen, dan ben je weliswaar geen erfgenaam en ook nimmer geweest, maar blijft het verhaalsrecht van de gemeente voor de kosten van de uitvaart "gewoon" bestaan. daar kun je wat van vinden (daar vind ik persoonlijk ook wel wat van), maar de wetgever is van mening dat je niet door te verwerpen, je de uitvaartkosten ten koste van de gemeenschap kunt laten komen. zie artikel 22 van de wet op de lijkbezorging en de parlementaire stukken daarover. daarin wordt namelijk niet gesproken van erfgenamen, maar van bloedverwanten. dat zijn heel andere begrippen.