Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 06-06-2013 15:33:31
Geldzaken & Recht

Ben ik verantwoordelijk voor de bergrafenis van mijn vader

[quote=tijger1 schreef op donderdag 6 jun 2013, 09:48][quote=alexishoop schreef op woensdag 5 jun 2013, 23:57]ook als bloedverwant kun (en soms moet) je een erfenis beneficiair aanvaarden of verwerpen en je bent dan niet aansprakelijk voor schulden, inclusief die van begraven of crematie.

in een enkel geval zal een gemeente deze zekerheid willen checken of willen proberen om toch verhaal te houden, je mag als schuldeiser elke truc zowat toepassen, maar dat moet je niet verwarren met enige rechtmatigheid.


een erfgenaam is nooit verplicht een erfenis beneficiair te aanvaarden of te verwerpen, maar sommige bloedverwanten zijn altijd aansprakelijk voor de kosten van de uitvaart. wat dat met trucs te maken heeft, begrijp ik niet zo goed.

u moet zich wat beter informeren.

voor minderjarigen en andere handelingsonbekwamen wordt het altijd beneficiair afgewikkeld. maar ik wens je veel succes om het te proberen om te verhalen indien er geen aansprakelijkheid mogelijk is ;)